onsdag 5 september 2012

Mission: rensa!

Sedan ganska lång tid tillbaka så håller jag på och rensar ut bland våra saker. Jag är ju så fruktansvärt trött på prylar, pryttlar och allmänt bjäfs. Jag vill äta på samma tallrikar de kommande 30 åren, inte köpa nya. Jag vill inte att det ska stå 20 par skor i hallen (vad sägs om fyra?). Och jag vill verkligen inte ha några porslinsugglor, vimpelgirlanger eller kitchiga kaffekoppar. Detta betyder inte att vårt hem är minimalistiskt eller ens undanplockat, bara att jag jobbar på saken (well, många andra tycker nog att vi har det väldigt minimalistiskt men det beror på vad man jämför med...jag tycker att det är på tok för mycket). Jag rensar och rensar. Ger bort, säljer och slänger. Tänker efter innan jag handlar.

Av en slump hamnade jag på denna blogg. Läs särskilt kategorin Trött på prylar. Den är ta mig tusan genial! Varför ha möbler som man aldrig använder? Kläder som inte passar? Eller 100 ljuslyktor?

Idag ska jag åka till återbruket med trasiga grejer. Ett par påsar med kläder lämnas till återvinning. Några prylar ska ut på blocket.

2 kommentarer:

S sa...

Jag flyttar till större ställe och sprider därmed ut sakerna på större yta, så ser det mer minimalistiskt ut. Haha!!

Världen enligt J. sa...

Det brukar jag föreslå till Maken ett par gånger i veckan. Ge mig 300 kvadrat och jag ska vara tyst, snäll och lugn (i flera månader?).